Filtrer
Rayons
Jancis Robinson
-
24 heures pour devenir expert·e en vin : Par la plus grande critique de vins au monde
Jancis Robinson
- Dunod
- Poche
- 28 Août 2024
- 9782100870042
Devenir un expert en vin en 24 heures, c'est possible ? Jancis Robinson, la célèbre critique britannique de vins et anienne conseillère officielle de la cave de la reine Élisabeth II, a relevé ce défi fou et vous invite à suivre une démarche simple et efficace :
Comment choisir une bouteille ?
Comment déguster ?
Comment accorder vins et mets ?
Quels vins pour quelles occasions ?
Quel prix mettre dans une bouteille ?
Ponctué d'exercices de dégustation et de conseils pratiques, ce petit guide à emporter partout est un condensé de tout ce que vous devez savoir sur le vin ! -
AU PLUS PRÈS DU TERRAIN DEPUIS PLUS DE 30 ANS, L'ÉQUIPE DU GUIDE HACHETTE DES VINS PARTAGE TOUTE SON EXPÉRIENCE ET SON EXPERTISE.
DÉCOUVRIR L'UNIVERS DU VIN : L'histoire, de l'Antiquité à nos joursLes grands cépages et les terroirsLes nouvelles réglementations et le décryptage des étiquettesL'élaboration du vin, de la vigne à la bouteilleL'achat, le service, la dégustation et la conservationLes accords mets & vins PARCOURIR LA FRANCE & LE MONDE :Un voyage dans les vignoblesTous les vignobles français : histoire, cépages, terroirsL'intégralité des appellations d'origine contrôlée : profils des vins, garde, prix...30 grands pays viticoles à la loupe D'UN SEUL COUP D'OEIL :45 cartes des vignobles de France et du mondeLa notation des millésimes depuis 1945Les grands crus et leurs classementsLes style de vinsDes focus sur les grands domaines et leurs bouteilles de rêveUn glossaire des cépages et le vocabulaire du vin. -
From the world's most respected wine critic, the essential guide to wine in 100 pages Wine is now one of the most popular drinks in the world. Many wine drinkers wish they knew more about it without having to understand every detail or go on a wine course. In The 24-Hour Wine Expert , Jancis Robinson shares her expertise with authority, wit and approachability. From the difference between red and white, to the shape of bottles and their labels, descriptions of taste, colour and smell, to pairing wine with food and the price-quality correlation, Robinson helps us make the most of this mysteriously delicious drink. Jancis Robinson has been called 'the most respected wine critic and journalist in the world' by Decanter magazine. In 1984 she was the first person outside the wine trade to qualify as a Master of Wine. The Financial Times wine writer, she is the author/editor of dozens of wine books, including Wine Grapes (Allen Lane), The Oxford Companion to Wine (OUP) and The World Atlas of Wine (Mitchell Beazley). Her award-winning website, www.JancisRobinson.com has subscribers in 100 countries.
-
Devenir un expert en vin en 24 heures, c'est possible ? Jancis Robinson, la célèbre critique britannique de vin et conseillère officielle de la cave de la reine Élisabeth II, a relevé ce défi fou et vous invite à suivre une démarche simple et efficace :
Comment choisir une bouteille ?
Comment déguster ?
Comment accorder vins et mets ?
Quels vins pour quelles occasions ?
Quel prix mettre dans une bouteille ?
Ponctué d'exercices de dégustation et de conseils pratiques, ce petit guide à emporter partout est un condensé de tout ce que vous devez savoir sur le vin ! -
-
-
L'encyclopedie hachette de la vigne et du vin
Jancis Robinson
- Hachette Pratique
- 15 Novembre 1997
- 9782012361508
-
-
-
Cette nouvelle édition de la bible de référence l'Atlas mondial du vin est probablement l'édition la plus complète à ce jour pour tout amateur de vin. L'évolution récente incroyablement dynamique du monde du vin a suscité une des plus grandes mutations de ces dernières décennies. Hugh Johnson et Jancis Robinson présentent un passionnant audit géographique de ce mélange de cultures, de phénomènes naturels mais aussi, et surtout, d'ambitions radicalement différentes. Avec plus de 200 cartes actualisées et détaillées, vous avez entre vos mains le portrait du nouveau monde du vin !
-
HAPPY HOUR - POEMS TO RAISE A GLASS TO
Jancis Robinson, Gaby Morgan
- Macmillan
- 30 Septembre 2021
- 9781529045628
We raise a glass with friends and we drink in solitude to remember and to forget. Drink gives us the courage to love and comfort when we lose. All this and more is captured in this rich poetry anthology. Part of the Macmillan Collector''s Library; a series of stunning, cloth-bound, pocket-sized classics with gold foiled edges and ribbon markers. These beautiful books make perfect gifts or a treat for any book lover. This edition features an introduction by Jancis Robinson. Many of the most famous poets have weaved the delights and temptations of drink into their verse. In Happy Hour: Poems to Raise a Glass to , there are chapters on whisky and beer, celebrations, why we drink and where we go to do it. Robert Burns is here, of course, alongside Yeats, Keats, Emily Dickinson, Hilaire Belloc, Sara Teasdale, Edward Lear, G. K. Chesterton and many more.
-
THE WORLD ATLAS OF WINE - 8TH EDITION
Hugh Johnson, Jancis Robinson
- Mitchell Beazley
- 3 Octobre 2019
- 9781784724030
Few wine books can be called classic, but the first edition of The World Atlas of Wine made publishing history when it appeared in 1971. It is recognized by critics as the essential and most authoritative wine reference work available. This eighth edition will bring readers, both old and new, up to date with the world of wine. To reflect all the changes in the global wine scene over the past six years, the Atlas has grown in size to 416 pages and 22 new maps have been added to the wealth of superb cartography in the book. The text has been given a complete overhaul to address the topics of most vital interest to today's wine-growers and drinkers. With beautiful photography throughout, Hugh Johnson and Jancis Robinson, the world's most respected wine-writing duo, have once again joined forces to create a classic that no wine lover can afford to be without. " The World Atlas of Wine is the single most important reference book on the shelf of any wine student." - Eric Asimov, New York Times "The most useful single volume on wine ever published... If I owned only one wine book, it would be this one." - Andrew Jefford, Decanter "Like a good bottle of wine, you'll find yourself going back to it again and again... Perfect for anyone who has a thirst for greater wine knowledge." - Edward Deitch, NBC/today.com " The World Atlas of Wine belongs on your shelf... The essential rootstock of any true wine lover's library. A multi-layered snapshot of wine and how it has evolved." - Dave McIntyre, Washington Post
-
L'atlas mondial du vin (édition 2008)
Hugh Johnson, Jancis Robinson
- Flammarion
- 8 Septembre 2008
- 9782081210479
Véritable « bible du vin », cet ouvrage best-seller demeure irremplaçable, 35 ans après sa première parution. Sa sixième édition est considérablement développée, avec cinquante pages supplémentaires comprenant l'apparition de nouveaux pays comme en Asie... Les cartes, elles, ont été complètement revues. En seulement six ans, le monde du vin a connu des changements extrêmement importants, en particulier en raison du réchauffement climatique. Les deux auteurs en exposent clairement les conséquences, favorables ou préjudiciables suivant les régions du globe. Plus de 4 millions d'exemplaires vendus dans le monde depuis la première édition en 1971 !
-
THE WORLD ATLAS OF WINE - 5TH EDITION
Hugh Johnson, Jancis Robinson
- Mitchell Beazley
- 27 Septembre 2001
- 9781840003321
-
The world of wine: the world atlas of wine / the story of wine - plus free cd version of hugh johnson's pocket wine book 2006
Hugh Johnson, Jancis Robinson
- Mitchell Beazley
- 19 Octobre 2005
- 9781845331658
This luxury box-set includes two of the world's most successful and best-selling wine books by the two foremost wine writers on the subject.
-
The Concise World Atlas Of Wine
Hugh Johnson, Jancis Robinson
- Mitchell Beazley
- 25 Août 2009
- 9781845335007
A guide to the wines of the world that provides fresh research and features 200 full-colour maps.
-
The world atlas of wine 7th edition
Hugh Johnson, Jancis Robinson
- Mitchell Beazley
- 15 Octobre 2013
- 9781845336899
Concentrating on wine-producing regions of the world, this atlas emphasizes the relationship between geography and its effects on a wine's character and notes important geographic features of famous vineyards.
-
WINE GRAPES
Jancis Robinson, Julia Harding, Jose Vouillamoz
- Ecco Press
- 6 Novembre 2012
- 9780062206367
Wine enthusiasts everywhere rejoice! Wine Grapes provides absolutely everything the connoisseur wants to know about the succulent, remarkable fruit that care, love, skill, and time transform into humankind's most beloved beverage--and presents it all in a stunningly beautiful, gorgeously illustrated package. The dazzling co-creation of Jancis Robinson, one of the world's best known wine authorities, Julia Harding, who passed the Master of Wine exams at the top of her class, and internationally renowned botanist Jose Vouillamoz, Wine Grapes is the first complete compendium in more than a century to all grape varieties relevant to the wine lover. An exquisite gift book--and a must-own for anyone in the food and wine industry-- Wine Grapes charts the relationships of the grapes (with some astounding family trees), discusses in fascinating detail where and how they are grown, and, most importantly, what the wines made from them will ultimately taste like.
-
WORLD ATLAS OF WINE - 8TH EDITION
Jancis Robinson, Hugh Johnson
- Mitchell Beazley
- 1 Octobre 2019
- 9781784726188