Filtrer
Support
Éditeurs
Arts de la table / Gastronomie
-
Enologia : malattie e problemi dei mosti e dei vini
Michel Véron
- Photo Reims
- 15 Janvier 2014
- 9781291537192
Cet ouvrage est constitué de 18 fiches techniques et pédagogiques, à base de photos et de schémas. Il s'adresse à tous : passionnés d'oenologie, élèves et étudiants en oenologie de tous niveaux, enseignants, oenologues et vinificateurs. Loin des grands discours, les fiches permettent par leur contenu concret et précis, d'appréhender les maladies et accidents des moûts et des vins, leurs causes et leurs traitements. L'auteur, Michel Véron est oenologue, Professeur d'oenologie au Lycée Viticole de la Champagne, webmaster du site www.viticulture-oenologie-formation.fr.
-
Enologia : per sapere tutto sull'elaborazione dello Champagne
Michel Véron
- Photo Reims
- 15 Janvier 2014
- 9781291533590
Ce livre est constitué de 68 fiches techniques et pédagogiques, à base de photos et de schémas. Il s'adresse à tous : passionnés d'oenologie, élèves et étudiants en oenologie de tous niveaux, enseignants, oenologues et vinificateurs. Loin des grands discours, les fiches permettent par leur contenu concret et précis, d'appréhender toutes les finesses de l'élaboration du Champagne et des vins effervescents. Michel Véron, oenologue, Professeur d'oenologie au Lycée Viticole de la Champagne, webmaster du site www.viticulture-oenologie-formation.fr
-
An inevitable Guide, a unique concept Between pleasure and emotion The fruit of a rigorous selection, in total independence, result of loads of tastings, this guide is intended as an open door to enter the intimacy of the Champagnes and to appreciate the pleasures and feelings they provide.
This Champagnes Guide is above all an essential book that accompanies the amateur of Champagnes in his discovery of the infinite wealth of the Champagne area through the 92 selected cuvées.
The VERON Champagnes Guide takes you into its unlimited quest of the fabulous diversity of the Champagne area and invites you to penetrate the secrets of the creation of the cuvées, traditional Champagnes, extraordinary gems, inevitable classics or prestigious Champagnes. The aim is certainly not to judge the selected Champagne, but rather to grasp, to understand the technical, viticultural and oenological approach, the philosophy, the intuition that guided its producer. The VERON Champagnes Guide therefore abstains from marking and ranking.
While the hillsides, Houses and wine cellars of Champagne entered into the UNESCO World Heritage on 4 July 2015, the objective is ambitious: to put the Champagne back in its proper place, the one of a real cultural and gastronomic French and global heritage.
Realized by Michel VERON in Champagne, oenologist and oenology teacher at Lycée Viticole de la Champagne since 1991, this book, available in French and in English, is the fruit of his passion for the tasting of Champagnes, of his long experience enriched by many exchanges with the Champagne makers and of his thirst for discovery: "Accept no obstacle to the freedom freedom to create, imagine, learn, explore!" Roger-Maurice Bonnet - Astrophysicist.